2022 Yılı Memur Zamları ve Maaşları

2022 Yılı Memur Zamları ve Maaşları
2022 Yılı Memur Zamları ve Maaşları

2022 Yılı Memur Zamları ve Maaşları ile ilgili olarak enflasyon oranının açıklanması ile birlikte pek çok kişi tarafından araştırma yapılmaktadır.

2022 yılı gerek enflasyon oranları gerekse toplu sözleşme ile memurlar açısından oldukça dikkat çeken bir yıl olmuştur. Toplu sözleşme ve özlük haklarının iyileştirilmesi ile birlikte pek çok memurun zam hesabı yaptığını bilmekteyiz. Bunun yanı sıra son açıklanan Ekim ayı enflasyon oranları ile birlikte bu hususun oldukça çok takip edildiğini ve tahminlerde bulunulduğunu görebilmekteyiz. Ayrıca özlük haklarında yapılan bir kısım iyileştirmelerin ve sendikal faaliyetlerinde bu maaş ve zam oranında etkili olduğunu söyleyelim. Sizlerde 2022 yılı memur maaşları ve zamları ile ilgili araştırma yapıyor ve tahminleri görmek istiyorsanız, yazımızda kulak verebilirsiniz. Sizlere bu yazımızda 2022 Yılı Memur Zamları ve Maaşları hakkında bilgi vermeye çalışacağız.

2022 Yılı Memur Zamları ve Maaşları

2022 Yılı Memur Zamları ve Maaşları ile ilgili olarak sizlere bilgi vermeden önce toplu sözleşmede verilen bazı haklardan bahsedelim. Ayrıca bu hakların yanı sıra özlük bilgisinin iyileştirilmesi ile birlikte gerçekleşecek olan maaş artışlarına da değineceğiniz. Ancak öncelikle bilmenizi isteriz ki, bu zam ve maaş tutarları çeşitli sebeplere dayanarak değişiklik göstermektedir. Peki, 2022 yılı memur maaşı ile maaşa etki eden değişiklikler nelerdir? Gelin, hep birlikte bakalım.

2022 Memur Toplu Sözleşme Zammı Ne Kadar?

Toplu sözleşme çalışmalarının oldukça yoğun bir şekilde yapılarak karara bağlandığını bilmekteyiz. Pek çok memur ve memur emeklisi yapılacak olan toplu sözleşmeden memnun olmasa da, geçmiş senelerle kıyaslandığında daha yüksek bir rakamın verildiği görülmektedir. 2022 yılı için belirlenen ilk altı ay için toplu sözleşme tutarı olan %5 + enflasyon farkı tutarınca maaşların zamanlanacağını söyleyebiliriz. Yine yılın ikinci yarısında, 7 + enflasyon farkı tutarınca maaşları zam yapılacaktır. Yani 2022 yılının ilk yarısında %5 + enflasyon farkı, ikinci yarısında ise %7 + enflasyon farkı zam olarak yansıtılacaktır.  Ayrıca 2023 senesi içinde toplu sözleşme tutarı belirlenmiştir. Bu tutar 2023’ün ilk altı ayı % 8, ikinci altı ayı % 6 olarak belirlenmiştir. Bu tutara bakıldığında pek çok kişinin yaşanılan ekonomik dalgalanmalar nedeniyle memnun olmadığını söyleyebilmek mümkündür.

2022 Memur Enflasyon Farkı Ne Kadar?

2022 yılı memur enflasyon farkı hakkındaki araştırmalar, toplu sözleşme tutarının belli olması ile birlikte sıkça merak edilen bir konu olmuştur. Eğer Tüketici fiyatları endeksi Kasım ve Aralık ayında geçen yıl olduğu oranda artış gösterirse yaklaşık olarak % 7.5’lik bir zam daha alınacak. Yani ön görülen gerçekleşirse sonuç olarak bu tutarın % 5 + % 7.5 olmak üzere toplam % 12.5’lik bir zam alınacağı söylenmektedir. Hemen sizlere Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim Ayı enflasyon verilerini listeleyelim.

  • Temmuz Enflasyon % 1.80 Artış Gösterdi.
  • Ağustos Enflasyon % 1.12 Artış Gösterdi.
  • Eylül Enflasyon % 1.25 Artış Gösterdi.
  • Ekim Enflasyon % 2.39 Artış Gösterdi.
Bedava İnternet İsteyenler Bu Kampanyayı Kaçırmayın!  100.000 TL’ye En Çok Faiz Veren Bankalar

Yukarıda açıklanan enflasyon verilerine göre toplam % 6,56’lık bir artış gösterdiği görülmektedir. Bu artışın % 3’lük kısmı geçmesi halinde, geçilen yüzde kadar memurlara zam yansıtılacaktır. Bu durumda memurların 3,56’lık zammının hazır olduğu açıktır. Kasım ve Aralık ayı enflasyon oranlarının belirlenmesinden sonra bu tutar daha net bir hale gelecektir.

Memur Emeklileri Ocakta Ne Kadar Zam Alacak?

2022 yılında memurlara yapılacak zam aynı zamanda memur emeklileri tarafından da oldukça çok merak edilen bir konudur. Yılbaşından itibaren işçi emeklilerine % 10,5’lik bir zammın yapılacağı ön görülmektedir. Bunun yanı sıra memurlar ve memur emeklilerine yönelik ise Ocak ayın % 12.5’lik bir zammın yapılması ön görülmektedir. Bu belirtmiş olduğumuz üzere Kasım ve Aralık ayı enflasyon oranlarının açıklanmasından sonra netlik kazanacaktır. Ancak Ekim ayı enflasyon farkının açıklanmasından sonra açıklanacak olan tüm enflasyon oranlarının da memurlara zam olarak döneceğini söylemek mümkündür. Memur emeklileri de işçi emeklileri gibi alınan zamlardan yaşanılan ekonomik dalgalanmalar nedeniyle pek memnun değildir.

2022 Yılı Memur Zamları ve Maaşları
2022 Yılı Memur Zamları ve Maaşları

2022 Yılı Memur Zammı Ne Zaman Açıklanacak?

2022 yılı memur maaşı zamları konusunun ne zaman netleşeceği birçok kişi tarafından merakla beklenmektedir. Özellikle başta kamu personeli olmak üzere açıklanan enflasyon farklı ile birlikte pek çok kişi tarafından zamma ilişkin yorum yapılmaktadır. Kasım ve Aralık ayı enflasyonlarının netleşmesinin beklenilmeksizin enflasyon oranlarına ilişkin yürütülen tahminlerin zam yorumlarını aydınlattığını görebilmekteyiz. Son enflasyon oranı olan Aralık ayı enflasyon oranının ise 2022 yılı Ocak ayının ilk haftasında açıklanacağını söylesek sanırım yanılmış olmayız. Toplu sözleşme ücreti ve enflasyonun % 3’lük kısmının toplamı ile elde edilen bu zam hakkında bizlerin tahmini toplamın % 12.5 civarında olacağıdır. Başlığımızı özetleyecek olursak net zammın 2022 yılı Ocak ayının ilk haftasında belli olacağını söyleyebiliriz.

Bedava İnternet İsteyenler Bu Kampanyayı Kaçırmayın!  2022 Yılı Asgari Ücret Ne Kadar?

2022 Yılı Memur Maaşları Ne Kadar Olacak?

2022 yılı memur maaşları ne kadar olacak? Bu soru kamu personelleri tarafından sorulduğu gibi aynı zamandakamuda çalışmak isteyen pek çok kişi tarafından da araştırılmaktadır. Yukarıda yapmış olduğumuz izahlar ile birlikte 2022 yılında en düşük memur maaşının 5000 TL üzerinde olması ön görülmektedir. Memur maaşlarına, öğrenim durumu, eş durumu, çocuk durumu, gelir vergisi ve sendikal faaliyetler gibi pek çok unsurun etki ettiğini söyleyebilmek mümkündür. Maaşların bu kıstaslar üzerinde değerlendirildiği ve farklılık gösterildiğini söyleyebiliriz. Ancak toplu sözleşme ve enflasyon farklı üzerine yorum yapılabilmesi de mümkündür. Yine çeşitli siteler üzerinden memur maaşlarının hesaplanmasına ilişkin olarak uygulamaları kullanarak alınan maaşı görebilmeniz mümkündür. Orada da göreceğiniz üzere sizlerden belirli seçenekleri seçmeniz talep edilmektedir. Talep edilen tüm bu hususların maaş üzerinde etkisi olduğunu dile getirebiliriz.

2022 Yılı Memur Zammı ve Maaşı Nasıl Hesaplanır?

2022 yılı memur zammı konusunda hesaplamanın nasıl yapılacağı ve maaşların ne kadar artacağı konusunu hemen sizlere özetleyelim. Öncelikle tekrardan öğrenim durumu, eş durumu, çocuk durumu, gelir vergisi ve sendikal faaliyetler gibi pek çok unsurun maaşı etkilediğini belirtelim. Tüm bu hususları bir kenara bırakarak bizler bir memurun 5.000 TL maaş aldığını farz ederek örneklendirmede bulunacağız. 5.000 TL maaş alan bir personel toplu sözleşme ücreti ile birlikte 2022 yılı Ocak ayında % 5’lik artış görecektir. Ön görülen enflasyon farkı ise % 7.5’tir. Yani toplamda % 12.5’lik bir artış ile birlikte 5.000 TL alan bir memurun maaşı 625 TL artış göstererek 5625 TL olacaktır.

2022 Yılı Memur Zamları ve Maaşları

2022 Yılı Memur Zamları ve Maaşları ile ilgili olarak sizlere detaylı bir şekilde bilgi aktarmaya çalıştık. 2022 yılı Ocak ayı ile birlikte memurların maaşlarında oldukça fazla artışın görüleceğini söylemek mümkündür. Şubat ayından Temmuz ayına kadar olan süreçte ise alınan zamlar ile birlikte sabit bir ücret görülebilmesi mümkündür. Ancak buna etki eden sendika ve vergi dilimi kesintisi gibi etkenler olduğunu unutmayınız. Sizlerde 2022 yılı memur zamları ya da maaşları ile ilgili olarak düşüncelerinizi yorum kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*