Asgari Ücretle Geçinmenin 6 Yolu

Asgari Ücretle Geçinmenin 6 Yolu
Asgari Ücretle Geçinmenin 6 Yolu

Günümüzde pek çok insan ciddi anlamda düşük ücretlerle çalışmakta ve aldıkları bu düşük ücretlerle geçinmek zorunda kalmaktadır. Peki asgari ücretle nasıl geçinilir? Asgari ücretle geçinmek için ne yapabiliriz? Asgari ücretle nelerden tasarruf edebiliriz?

Evinize Yakın Bir İşyeri Seçin

Evinize tercihen en fazla 3km uzaklıktaki işyerlerini tercih edin. İşe gidip gelmek için kullanılan ulaşımın bedeli 8 TL’ye mal olabilir. Bu yüzden evinize yakın bir işyerini tercih etmek çoğunlukla mantıklı olacaktır. İşyeri size haftanın altı günü için toplamda 48 TL haftalık yol parası verir. Bu sayede yol parasından tasarruf edersiniz.

Aylık Tasarruf: 48×4: 192 TL

Tasarruf ettiğiniz 192 TL ile, evinizin kahvaltı masraflarını veya akşam yemeği masraflarını karşılayabilirsiniz. Çocuğunuz varsa, ona harçlık vermek için kullanabilirsiniz. Kısaca pek çok açıdan tasarruf etmek mümkün hale gelecektir.

Yemeği Evden Getirin

Dışarıda yenen yemeğin maliyeti evde yapılanın üç katıdır. Bu nedenle işvereninizin verdiği yemek parasını veya yemek kartını harcamayıp, onun yerine evden yemek getirebilirsiniz. Bu sayede ciddi anlamda bir tasarruf söz konusu olacaktır. İşverenler yemek parası için ayda 450-500 TL civarı para veriyor. Eğer evden yapıp getirirseniz maliyetiniz 150-200 TL arası bir şey olacak ve en az 250 TL tasarruf sağlayacaksınız.

Bedava İnternet İsteyenler Bu Kampanyayı Kaçırmayın!  2022 Yılı Asgari Ücret Ne Kadar?
Asgari Ücretle Geçinmenin 6 Yolu
Asgari Ücretle Geçinmenin 6 Yolu

Doğalgaz Kullanımını Azaltın

Günümüzde pek çok insan ısınma amacıyla doğalgaz kullanmaktadır. Her ne kadar soba ve klimaya göre daha temiz ve konforlu bir ısınma sağlansa da maliyeti biraz yüksek olabilmektedir. Yapılan çoğu araştırma, insanların doğalgazı gerektiğinden fazla yaktığını gösteriyor. Evin içinde hırkayla oturursanız, muhtemelen daha az doğalgaz ihtiyacı duyarsınız. Uzmanlar bu yöntemle yılda 500 TL’ye varan enerji tasarrufu sağlanabileceğini söylüyor ki bu ayda yaklaşık 40 TL eder.

Kullanılmayan Işıkları Kapatın

Sanılanın aksine, çamaşır makinesi ve bulaşık makinesi gibi cihazlar evde en çok elektrik harcayan cihazlar değildir. Sadece 100w’lık bir ampül, saatte 0,15 TL elektrik harcar. Evde aynı anda beş ampülün yanıyor olması neredeyse bir saatlik çamaşır makinesin kullanımına denk bir elektrik harcamasına neden olur. Bu nedenle evde aynı anda iki ampulden fazla ampülün yanmaması çok önemlidir.

Tasarruflu Ampul Kullanın

Evdeki tüm aydınlatmaları tasarrufluya geçirmek yaklaşık 150 TL’ye mal olacak. Fakat size sağlayacağı enerji tasarrufu bu parayı hızlıca çıkartabilir cinsten. Tüm bu değişiklikler ayda 30 TL civarı bir tasarruf sağlar, yani harcadığınız 150 TL’yi çok kısa sürede çıkartır ve artıya geçersiniz.

Bedava İnternet İsteyenler Bu Kampanyayı Kaçırmayın!  Blu TV Nedir? Nasıl Kullanılır? Blu TV Ücretleri?

Toplu Alışveriş Yapın

250 gram filtre kahve yaklaşık 22 TL’ye satılırken, 1 kg kahve 75 TL’ye satılır. Aradaki tasarruf farkı 13 TL’dir. Eğer kahve, çay ve yağ gibi düzenli tüketilen gıda maddelerini toplu alırsanız bir iki aylık zaman diliminde gözle görülür bir tasarruf sağlarsınız. Örneğin üç kişilik bir ailenin aylık yağ tüketimi yaklaşık 2 litredir. Eğer yağı 4 litre olarak alırsanız 72,90 TL ödersiniz. Fakat 1 litre olarak alırsanız litresi için 22 TL ve dört litresi için yaklaşık 88 TL ödersiniz, arada 13 TL fark vardır ve bu sadece yağdan yapacağınız tasarruf miktarıdır. Bu nedenle mutlaka her şeyi toplu olarak almaya özen gösterin ki iyi bir tasarruf yaratabilesiniz.

  • İnternette ufak bir göz atmayla 5 kilo çayın 200 liraya, bir kilo aynı marka çayın ise 47 liraya satıldığını görüyoruz.
  • Çayı kilo kilo alırsanız eğer 5 kilo için fazladan 35 lira ödüyorsunuz, yani beş kilo alan 200 öderken, siz 235 ödemiş oluyorsunuz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*